Aversis Diensten | 3D modeling, 3D visualisatie, van schets tot 3D animatie
work services about contact

Van schets tot 3d animatie

Aversis biedt verschillende diensten aan die allemaal onder de noemer 'CGI' oftewel Computer Generated Imagery vallen. In grote lijnen onderscheiden we 3 luiken, namelijk 3D modeling, visualisatie en animatie.

Het filmpje hiernaast toont heel snel een typische workflow waarin deze 3 diensten aan bod komen. Verder op deze pagina vindt u meer informatie over elk onderdeel.

Toepassingen zijn eindeloos, bvb conceptvoorstellen voor productontwerpers, architecturale beelden, 3D animaties voor reclame, fotorealistische afbeeldingen voor catalogi, technische animaties voor handleidingen of productvoorstellingen, integratie van objecten in bestaande foto's etc...

3d modeling

Een 3D model kan gemodeleerd worden op basis van schetsen met een ruwe maatvoering, of gedetailleerde technische 2D plannen. Maar ook foto's, of zelfs het echte object zelf kunnen dienen als startpunt.

Soms is een 3D model beschikbaar, en kan dit perfect ingeladen en verder geoptimaliseerd worden vooraleer te starten met het visualiseren.

 

Visualisatie

3D visualisatie is eenvoudig gezegd het nemen van een 'foto' van het 3D model, oftewel 'renderen'.

Afhankelijk van de toepassing wordt er een virtuele omgeving en belichting gecreëerd. Dit kan gaan van een virtuele fotostudio, tot een volledig interieur van een gebouw, maar evengoed een montage in een echte foto is mogelijk.

De keuze van belichting bepaalt de 'mood' van het beeld, en is volledig afhankelijk van het uiteindelijke doel van de afbeeldingen.

Aversis is gespecialiseerd in fotorealistische visualisaties, bekijk hier een greep uit ons portfolio.

3D animatie

Soms zijn statische beelden niet voldoende om een boodschap goed over te brengen. Door het 3D model te animeren, en deze bewegingen als een beeldenreeks uit te renderen, onstaat een 3D animatie.

Ook hier zijn de toepassingen weer eindeloos: eenvoudige 360° 'turntable' animaties, flythrough animaties door gebouwen, reclamefilmpjes voor televisie, technische productvoorstellingen, enz...